Fotograf Göteborg - Annalisafoto AB

Däckad av frukt

Intime reklambyrå kontaktade AnnalisaFoto för att Fruktpaus ville ha fräscha bilder på frukt. Som förslag på bakgrund önskades en sliten betongyta. Tankarna for runt, var fanns detta slitna golv? Då kom vi att tänka på vår grannfirma TH Petterssons däck som har stora slitna golvytor. Många förvånade miner på ”gubbarna” i verkstaden som för första gången hörde att deras smutsiga golv var ”snyggt”. Vi hittade de bästa bakgrunderna och riggade upp vår utrustning bland staplar av däck. Bilderna använd till marknadsföringsmaterial, se exempel på: http://www.intime.se/case/fruktpaus

Continue reading →

Fit for Fälg

Efter Fitnessfestivalen ”Luciapokalen” december 2014 kom Robin Gullberg till studion för att visa musklerna. Robin arbetar på grannfirman TH Pettersson och på fritiden tävlar han i Classic Bodybuilding. Behöver ni fota en man med mycket muskler så ställer Robin upp i alla väder, med och med lite kläder. (Robin bokas med två veckors framförhållning)

https://www.facebook.com/robin.gullberg.5?fref=ts

Continue reading →

Food Trucks – från idé till färdig produkt

I somras kom konceptet Foodtrucks till Göteborg för första gången och det blev en succé. Menyer och reklam innehåller ett flertal bilder som vi fotograferade i studion. Tidigt i våras fick vi uppdraget från Oskar och Alex från Depero Quadrigea, att fotografera grönsaker och prylar för den nya designen Food Trucks marknadsföring. Killarna på DQ kom tidigt på morgonen med massa rekvisita och började skapa. Vi använde oss av en beautydish som ljuskälla samt speglar och reflexskivor. Kreativiteten flödade och när dagen nådde sitt slut hade vi tre minneskort med bilder, totalt 12 GB. Oskar och Alex tog med sig bildmaterialet och fortsatte sitt skapande på kontoret. Se slutresultatet på www.food-trucks.se Oskar och Alex på DQ jobbar effektivt och har många skarpa idéer, vi rekommenderar dem varmt om ni behöver fixa designen på företaget. Se mer vad Depero Quadrigea har gjort http://instagram.com/dqdeperoquadrigea

Continue reading →

Stora kranar och tunga lyft med JOAB

Företaget JOAB, marknadsledande av påbyggnation på lastbilar ger oss många intressanta och roliga uppdrag. Vi fotograferar till personaltidningen och för hemsidan och reser runt i Sverige och tar bilder av kranar, liftar och påbyggnationer. Ett av uppdragen i somras var fotograferingen i Dals Rostock där en ny lastväxlare tillverkas på joabs anläggning. Vi fick också dokumentera när kranskötaren Ulf Evertsson enkelt lyfte en skrotad kylanläggning med hjälp av HMF kran och skopa på ICA Maxi i Mölndal. Snygga porträtt på VD och personal fotograferas på huvudkontoret i Tuve. Personaltidningens x-tra sommarnummer finns att läsa på http://www.joab.se/

Continue reading →

Fotograf tips – Lyckas med porträttfotografering i sommar

Fotograf tips – Lyckas med porträttfotografering i sommar

Vi har turen att ha Keilers park runt hörnet som vi kan använda för utomhus fotografering. Här har vi fotat lille Matheo på din 1-års dag. Vi har använt ett tele optik på kameran och batteridrivet blixtaggregat.

Tips nu på sommaren för porträtt fotografering utomhus är att fota porträtt i skuggan så slipper du en massa bekymmer och får ett snyggt och mjukt ljus. Ställ kameran på ett lågt bländarvärde (ca 2,8 eller 4) för en suddigare bakgrund så kommer ansiktet i fokus. Använd gärna en blixt med softbox och placera den till höger eller vänster om modellen så får du mera belysning på ena ansiktshalvan. Om du inte äger en blixt så testa att använda en reflexskärm eller frigolitskiva för få lite mer ljus på ansiktet.

Continue reading →

Modell-era på Volvo Design

På Lastvagnars designavdelning växer modellerna fram med hjälp av lera. Mark Williscroft (på bilden) visar ett av alla verktyg som behövs för att skapa en lastbil i skala 1:1. Vi måste vara extra försiktiga då vi kryper in i hytten så vi inte förstör interiören. På grund av sekretess kan vi inte visa några lastbilar men Mark ställer gärna upp som modell på våra bilder.

Continue reading →

Fyra generationer

Ibland önskar familjekunderna att vi fotograferar i hemmiljö. Då kommer vi med blixtutrustning och fond (bakgrundspapper) och arrangerar en studiomiljö. På tillfälligt besök var mormorsmor och då passade det bra att fotografera fyra generationer.

Continue reading →

Trajektoriefähighet vad menas med det?

Lars Nielsen, professor i fordonssystem på Linköpings universitet tilldelas årets Frisingerstipendium på 250 000 kr för sina stora framgångar inom fordonssystemforskning och hybridteknik. Vid prisutdelningen på Chalmers hus berättade Lars om trajektoriefähighet, finns detta ord? Ja, för på engelska heter samma ord Trajectory Feasibility. Om du skriver denna svenska översättning på Google, så får du 0 träffar.

Continue reading →

Slaktbil på väg i Skara

Ute på Västgötaslätten fotograferades en snygg FH16 från Embers åkeri som just lämnat sin last på Scans slakteri i Skara. I det fina vädret från en nyplöjd åker togs bilderna på Joakim Embers fordon i den vackra björkallén. Ett roligt uppdrag som ska användas till en annons för Volvo Lastvagnar.

Continue reading →

Konsten att presentera sig själv…

Michael Alphov föreläser och utbildar för en ökad struktur och effektivitet. Vi fotade honom på Lindholmen i lite olika miljöer. Han behövde porträtt till sin nya hemsida och presentationsmaterial. Många kunder har behov av ett bildpaket med porträtt. I studion använder vi oftast enfärgade bakgrunder,ute i miljö arbetar vi med batteriblixt och blixt och får då ett jättesnyggt ljus i en intressant miljö.

Continue reading →

Page 1 of 2 1 2